Плевенски и румънски ученици ще работят по съвместни проекти
Плевенски и румънски ученици ще работят по съвместни проекти / netinfo

“Природата – източник на живот” и “Откога се е зора зазорила – общи корени от предците към бъдещето” са двата проекта, с които ученици от плевенското училище “Климент Охридски” и румънчета от училище “Влайку Вода” в Слатина ще кандидатстват за финансиране по Програмата за трансгранично сътрудничество. Това обявиха след завръщането си от Румъния плевенските деца.

Сборна група от 12 ученици и 8 преподаватели от училище “Климент Охридски” беше в Слатина в края на миналата седмица. Ученическата делегация беше приета от областния управител Цветко Цветков, който отново изрази желание за подкрепа на по–тесните връзки между училищата от Плевенска област и училища от румънската област Олт. Трансграничната българо – румънска програма, която стартира през април, създава условия за дружески отношения и за разработване на съвместни проекти.

Срещата в Слатина е трета в календара от гостувания с цел обмен на добри практики в образователния процес и подобряване на качеството по различни дейности в българските и румънски училища чрез усвояване на финансови ресурси от Европейския съюз.

Предстои керамичната школа към Центъра за работа с деца да получи покани за гостуване на пленера в Добрецу това лято.