futbol
futbol / dariknews.archive
Футболистът от националния отбор на България Ивайло Чочев реализира в 79-та минута победния трети гол в срещата между националните отбори на България и Швеция, която се игра на 31 август на стадион „Васил Левски“ в София.

Това стана след като Ивелин Попов пусна точен пас към Ивайло Чочев, който с удар от дъгата на наказателното поле на отбора на Швеция, заби топката в долния десен ъгъл на на вратата на Робин Олсен.

Това е историческа победа за България след 50-годишен период без нито една футболна  победа на България над Швеция.
Мачът от квалификацията за Световното първенство завърши при резултат 3:2 в полза на домакините след голове на Станислав Манолев в 11-та минута, Георги Костадинов в 33-та, гол за швеция в 29-та минута, изравнителен гол за Швеция в 44-та минута и и  победния гол в 79-та минута на Ивайло Чочев.
Решаваща роля за хода на мача изигра вратарят на българския отбор Пламен Илиев, който спаси дузпа, изпълнена от Емил Форсберг и непостредствена стрелба в нашата врата от шведа Градгвист.
24-годишният Ивайло Чочев започва футболната си кариера от "Спартак" - Плевен и по-късно преминава школата на Христо Стоичков "Чавдар", след което преминава в редиците на ЦСКА и от 2013 г. е в Палермо - Италия.