Плевен е домакин на финални мачове от турнира по баскетбол за Купа България
Плевен е домакин на финални мачове от турнира по баскетбол за Купа България / dariknews.archive

В дните от 19 до 22 февруари, Плевен ще бъде домакин на мачовете от финалната осмица на турнира за Купа България по баскетбол при мъжете. Финалните срещи ще се играят в зала "Балканстрой" в Плевен. Това обявиха от ръководството на Баскетболен клуб "Спартак" - Плевен, който е домакин на надпреварата.

Подробностите около събитието разясни пред журналисти в пресклуба на БТА в Плевен доскорошният президент на „Спартак" и съветник на спортния министър Цветан Антов. С него бяха и неговият приемник на поста Валентин Вутев, заедно със заместника му Пламен Петров.

"Едва ли може да има по-голяма реклама за нашия град, още повече, че Българската национална телевизия ще излъчва над 10 часа оттук", заяви пред медиите Цветан Антов. Той обясни, че Плевен е спечелил домакинството на турнира с добрата ценова оферта, която клубът е предложил.

"Освен това, ние сме отбор, който никога досега не е имал задължения към Българската федерация по баскетбол - било то за съдийски плащания, такси или картотеки, въпреки, че сме с малък бюджет", уточни Антов и каза, че отборът на „Спартак" поеме всички разходи за съдиите, нощувките и закуските на отборите, участващи в надпреварата. Цената на билета ще бъде 3 лева и той ще важи за срещите през целия конкретен ден.

Има уговорка с управителя на общинското дружество „Тролейбусен транспорт" Ангел Несторов за късните мачове в четвъртък тролеите да се движат с удължен график до зала „Балканстрой", като последният ще изчака края на срещата, за да може зрителите да се придвижат обратно да града.

Ето и пълната програма на срещите в дните 19 - 22 февруари:

19 февруари /четвъртък/ - четвъртфинали

Лукойл Академик - Берое - 14.00 ч.

Левски - Ямбол - 16.30 ч.

Балкан - Черно море - 19.00 ч.

Рилски спортист - Спартак Плевен - 21.00 ч.

20 февруари /петък/ - полуфинали

Лукойл Академик/Берое - Левски/Ямбол - 16.30 ч.

Балкан/Черно море - Рилски Спортист/Спартак Плевен - 19 ч.

21 февруари /събота/ - финал за 3-то място

Загубил полуфинал 1 - Загубил полуфинал 2 - 17 ч.

22 февруари /неделя/ - Финал за Купа България

Победител полуфинал 1 - Победител полуфинал 2 - 15 ч.