Педагогическият колеж отбеляза тържествено студентския празник
Педагогическият колеж отбеляза тържествено студентския празник / dariknews.bg

В навечерието на 8 декември, студенти и преподаватели от плевенския Педагогически колеж отбелязаха празника на студентската младеж в зала „Плевен". Студентският празник в България се отбелязва на 8 декември - денят, в който Българската православна църква по стар стил е отбелязвала паметта на Светите Седмочисленици и сред тях свети Климент Охридски, считан за един от покровителите на българското висше образование.

В празничното си слово пред аудиторията, директорът на колежа доц. д-р Росица Димкова заяви: "Драги студенти, университетът не може да ви научи на всичко, но може да ви научи, как да постигнете всичко. Никога не забравяйте основните неща, на които са ви учили тук - да мислите самостоятелно, да сте толерантни към различните мнения, да уважавате другите и да вярвате, че можете. Това са основни принципи, за да изпитате удовлетворение от реализацията си."

На събитието директорът на колежа доц.д-р Росица Димкова официално връчи благодарствени писма от Министерството на образованието, младежта и науката и сертификати от РИО на МОМН гр. Плевен на студенти с ръководител доц. д-р Теодора Вълова, участвали в Националния проект NELLII.

Педагогическият колеж отбеляза тържествено студентския празник
netinfo

Гости на събитието бяха представители на Областна администрация, Началникът на Регионалния инспекторат по образование гр.Плевен, директорът на базовото за колежа училище „Хр.Ботев", директорът на базовата детска градина "Юнско въстание", много бивши студенти и преподаватели, свързали живота и кариерата си с педагогическия колеж.

Педагогическият колеж отбеляза тържествено студентския празник
netinfo

Много емоции и позитивно настроение донесе на студентите празничният концерт, организиран от Студентския съвет и преподавателите доц. д-р Пенка Марчева, гл. ас. Катя Вачева, гл. ас. Александра Владимирова и ас. Мая Иванова.
Доц. д-р Пенка Марчева - преподавател по Музикална педагогика и Теория на музиката в колежа сподели, че мотото на празничната програма е по мисълта на немския поет - романтик Вилхелм Мюлер, „Любовта е съкровище от щастие и колкото повече даваме, толкова повече получаваме". Доц. д-р Марчева е и автор на сценария на програмата по отбелязването на студентския празник.

 

Педагогическият колеж отбеляза тържествено студентския празник
netinfo

Пенка Марчева разказа за Дарик, че в програмата са включени стихове от Недялко Йорданов, Маргарита Петкова, Надя Кехлибарова и други български поети. „Особено място впрограмата имат стиховете на Робърт Бърнс и Шели, както и любовта през огледалото на хумора и сатирата, чрез басните на Банчо Банов. Цялото това художествено богатство беше представено от театрално - художествени формации на Педагогическия колеж с художествен ръководител гл. асистент Катя Вачева", уточни доц. Марчева, според която като особен акцент в музикалната програмата се е откроило изпълнението на „Сарабанда" от Хендел, изпълнена от студент - първи курс със специалност Начална училищна педагогика.

Концертът започна с музикален поздрав от децата на НУ„Христо Ботев" и малчуганите от ЦДГ „Юнско въстание".
Празничният концерт завърши с изпълнение на песента „Богатство" на група Тангра, изпълнена от Вокално-инструментална формация „Звезди посред бял ден" с художествен ръководител ас. Мая Иванова.