Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Плевен
Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Плевен / netinfo
Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Плевен
18963
Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Плевен
  • Откриха ремонтираната лекоатлетическа зала в Плевен

Ремонтирана спортна зала за лека атлетика има вече Плевен. Залата беше официално открита от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта Весела Лечева и народния представител от Коалиция за България Румен Петков. За смяна на тартановата настилка на залата, за ремонт на съблекалните и санитарните възли са вложени 400 хил. лв., предоставени от ДАМС. С това е приключил първият етап на реконструкцията.

Весела Лечева увери на откриването, че ДАМС ще предостави средства и за смяна на дограмата и решаване проблема с отоплението, за да приключи пълната реконструкция на залата. Според Лечева спортната инфраструктура в цялата страна е в много лошо състояние, но една добра възможност, която трябва да се използва, е всички малки общини да кандидатстват с проекти за финансиране по ОП ”Развитие на селските райони”.

Подробностите чуйте от Весела Лечева в звуковия файл.

На официалното прерязване на лентата на ремонтираната зала в Плевен, Весела Лечева подари на лекоатлетите българския трибагреник с пожелание той да се вее по най-високите олимпийски върхове и часовник, който да отмерва времето на спортуващите.