ma4
ma4 / dariknews.archive
Тази събота на стадион “Плевен“ се проведе традиционният международен футболен турнир за ветерани, организиран от фондация „Футболна закрила” и Община Плевен. В него взеха участие три отбора - домакините от ФК „Спартак Плевен“, ФК „Монтана“ и „Люлебургаз" - Турция. 
futbol
dariknews.archive

Турнирът се проведе  на принципа „всеки срещу всеки“, а времето за игра за всяко полувреме беше 20 минути с 5 минутна почивка между тях.
Жребият отреди първи да излязат отборите на Монтана и „Люлебургаз“, като срещата между тях завърши 2:1 в полза на Монтана.
Втората среща беше  между тимовете на Спартак (Плевен) и "Люлебургаз", в която не паднаха голове и двубоят завърши без победител.

futbol
dariknews.archive

В решителния мач за първото място се изправиха ветераните на  „Монтана“ и „Спартак“ (Плевен). Срещата беше доста оспорвана, като Монтана поведе с два гола, но спартаклии драматично успяха да изравнят резултата в последните 5 минути на мача.

futbol
dariknews.archive

Двубоят беше истинско зрелище, в което ветераните на „Спартак“ показаха, че не са забравили страхотна си техника, но за съжаление мачът се игра пред малобройна публика. 

futbol
dariknews.archive

Срещата завърши при резултат 2:2 и по този начин „Монтана“ спечели турнира за ветерани в Плевен, като събра актив от 4 точки от два мача.
Втори остана тимът на "Спартак" с две равенства и две точки, а „Люлебургаз" - Турция завърши на трето място само с една точка.

spartak
dariknews.archive

Ветераните от "Спартак" - Плевен, които излязоха на терена бяха:
Пламен Гетов, Красимир Лазаров (Въбела), Илия Войнов, Ивайло Петков (Куки), Тони Вашков, Краси Бислимов, Емил Цветанов (Шивача), Благовест Петков, Момчил Челестинов, Мариус Уруков, Хари Казаков, Васил Диков, Пламен Тачев, Бойко Божинов  и бившият национален селекционер Ивайло Петев.

futbol
dariknews.archive

Треньор на плевенските ветерани беше Цветан Каменов. 
Турнирът е една победа на спортния дух над годините и показа, че е важен спортсменският дух и волята за победа, а не толкова самият резултат.
futbol
dariknews.archive

spartak
dariknews.archive