/ Община Ловеч
Временно е ограничено движението за тежкотоварни автомобили над 12 тона по главния път I-4 София - Варна на територията на цялата област Ловеч, съобщават от Областното пътно управление, информират от пресцентъра на областната администрация.

Изцяло затворен за движение е проходът Троян - Кърнаре, временно е ограничено движението на камиони по пътя Шипково – Рибарица поради обилен снеговалеж и почистване.

Областният на Плевен призова към повишено внимание на пътя

Поради продължаващия обилен снеговалеж е затруднено почистването на пътищата, особено на трето- и четвъртокласната пътна мрежа. Пътищата в региона са проходими при зимни условия.

Най-дебела е снежната покривка в община Априлци - 40 см, около 30 см е в община Троян, в общините Тетевен и Ябланица е натрупал 20 см сняг. 8-10 см сняг е навалял в Угърчин и Летница.

Синята зона в Плевен няма да работи през мразовитите дни

В община Ловеч дебелината на снежната покривка е около и над 20 см, в Луковит - 10-15 см. Това са последните данни на оперативния щаб към Областната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” към 15 ч. Вятърът е 4 м/сек, температурата в Ловеч е минус 9 градуса.

По данни на оперативния щаб блокирани и аварирали МПС няма, пострадали и нуждаещи се от евакуация граждани няма, откъснати населени места няма, няма и населени места с прекъснато електрозахранване или без водоснабдяване.