/ dariknews.archive
Районна прокуратура-Левски внесе в съда обвинителен акт срещу млада жена, нарушила правилата за движение по пътищата и причинила катастрофа, при която е пострадала нейна приятелка.

Окръжна прокуратура-Плевен предаде на съд извършител на убийство в Червен бряг

Обвинението срещу жената е за това, че на 12 март, на път Бяла-Ботевград, в близост до с.Българене, община Левски, област Плевенска, при управление на лек автомобил марка “Тойота“, модел “Корола“,  нарушила правилата за движение, установени в Закона за движение по пътищата, като управлявала МПС със скорост 124,42 km/h. /при ограничение на  скоростта извън населено място - 90 km/h/ и по непредпазливост причинила на К. И. средна телесна повреда, изразяваща се в причиняване на разстройство на здравето, временно опасно за живота - престъпление по чл.343, вр. чл.342 от НК.

Постоянна мярка наложи съдът за нападателя, извършил брутален грабеж в Славяново

Обвиняемата и нейна приятелка пътували от Русе за София, като автомобила бил управляван от Д.С. На път Бяла-Ботевград, в близост до с.Българене, на прав и хоризонтален пътен участък, обвиняемата като управлявала автомобила със скорост 124.42 км.ч., предприела изпреварване на друг автомобил.

Рецидивист, извършил поредна измама, е предаден на съд от Районна прокуратура-Плевен

При маневрата възприела приближаващ насрещно движещ се товарен автомобил и завъртяла волана, за да се прибере в лентата си за движение. При високата скорост на движение и неправилни технически действия на водача автомобила нарушил напречната си устойчивост, поднесъл и се блъснал в мантинелата.

В резултат на ударът по автомобила настъпили деформации и телесна повреда на пътника на предната дясна седалка К.И. Предстои насрочване на делото за разглежданe от съда.