Обучение за нови доброволци проведе сдружение “Екомисия 21 век”
Обучение за нови доброволци проведе сдружение “Екомисия 21 век” / netinfo

Двудневно обучение на доброволци проведе в ловешкото село Сливек сдружението “Екомисия 21 век”, съобщи председателят на организацията Нели Митева. В обучeнието участваха младежи от Ловеч, Луковит и Тетевен.

Младите попълнения на сдружение “Екомисия 21 век” и местните центрове за работа с доброволци към Регионална библиотека “Проф. Беню Цонев” в Ловеч, към луковитското СОУ ”Алеко Константинов” и към читалище “Съгласие” - Тетевен с голям интерес участваха в игрите, решаваха казуси и планираха нови инициативи под ръководството на Златка Драгнева, обучител от Националния алианс за работа с доброволци - Пловдив. Младежите получиха сертификати, които са много важни при кандидатстване за работа и обучение в чужбина.

Ловешкото сдружение “Екомисия 21 век” и Националният алианс за работа с доброволци – Пловдив, работят заедно от 2003 г. за популяризиране на доброволчеството в региона и включване на младите хора в дейности, стимулиращи ги да подкрепят хора в нужда и да мобилизират местни ресурси за тази цел. До края на 2009 год. са планирани множество обучения и доброволчески акции.