/ БТА
Общинският съвет (ОбС) на Плевен се събира за извънредно заседание на 13 декември по предварителен дневен ред от шест предложения, съобщиха от Общината.

Акцент в сесията ще е приемане на Правилник избор за организацията и дейността на Общинския съвет, на заместници на председателя на ОбС, на постоянни комисии, както и на техния състав. 

Още един общински съветник положи клетва в Общинския съвет на Плевен

Припомняме, че 13-членна временна комисия бе натоварена със задачата за изготвяне на правилника, който бе публикуван на страницата на Общинския съвет. Текстовете в него предвиждат да бъдат избрани до шестима заместник-председатели, които ще станат известни след като бъдат направени съответните предложения на сесията и те бъдат гласувани.

Постоянните комисии в този мандат ще са с една повече, тъй като от временна комисията за противодействие на корупцията става постоянна. 

На предстоящото извънредно заседание в началото клетва трябва да положи нов общински съветник. Със свое решение Общинската избирателна комисия обяви за избран общинския съветник Светослав Доков от Местна коалиция "Алтернативата на гражданите".

Той ще заеме мястото на избрания, но неположил клетва на последните три заседания на Общинския съвет, Александър Николов. Заседанието ще започне в 09:00 часа в конферентната зала на сграда "Гена Димитрова".
Елина Кюркчиева, БТА