/ ThinkStock/Getty Images
В Плевен е образувано досъдебно производство за незаконно притежавано оръжие и наркотици.

Оперативните действия са стартирали на 9 октомври, около 16.30 часа, когато на първокласен път І-3 при пътен възел "НХК" служители на сектор "Пътна полиция", сектор "Противодействие на криминалната престъпност" и Специализирани полицейски сили при ОД на МВР-Плевен спират лек автомобил "Мерцедес".

Пиян украинец помете полицейски патрулки и след преследване се заби в къща

Проверка изяснила, че зад волана е 38-годишна от София, с отнето свидетелство за управление на МПС поради неплатени глоби и пътник 38-годишен от град Трън, област Перник.

В хода на извършеното претърсване на лекия автомобил в багажно отделение са установени два черни платнени сака, съдържащи четири запечатани черни найлонови чувала със суха зелена тревиста маса.

При направените експертизи е изяснено, че веществото е марихуана с тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие. На 10 октомври 2018 година проверка в жилището на перничанина завършила с изземането на 6 грама марихуана, саморъчно навита цигара с марихуана, една плочка хашиш с размери 2 см./2 см./1 см. пистолет със заличен сериен номер, с поставен в него един пълнител с три бойни патрони, както и един пълнител с поставени пет бойни патрони. Назначени са експертизи на незаконния арсенал.

Полицията задържа по "горещи следи" извършител на взломна домова кражба в село Мечка

На 10 октомври, 38-годишната е разпитана в качеството й на свидетел пред дежурен съдия в РС-Плевен. 38-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление.

Разпитан е пред служебен защитник. С постановление на прокурор при РП-Плевен му е взета мярка за неотклонение "задържане под стража за срок до 72 часа" и е приведен в арест-Плевен към затвора Плевен.