Областният управител: Няма да допусна бедстващи хора по пътищата
Областният управител: Няма да допусна бедстващи хора по пътищата / obladmin.pleven

И тази зима Областният управител на Плевен Ралица Добрева лично инспектира рисковите участъци на територията на Област Плевен, информиха от областния пресцентър.

„Няма да допусна по пътищата на Плевенска област да има бедстващи хора. За мен е важно хората да знаят, че контрол върху работата на почистващите фирми се оказва", каза областният управител Ралица Добрева. Тя благодари на всички, които по празниците и през нощта при над минус 12 градуса чистиха пътищата в Плевенска област.

Заедно с госпожа Добрева на проверката днес бяха народния представител Владислав Николов, директорът на Областно пътно управление инж. Иво Денчев и началникът на ОУПБЗН комисар Емил Маринов.

Инспекцията започна от пункта на Областно пътно управление в Община Червен бряг. Установи се, че наличната техника е на пътните платна и се извършва опесъчаване и почистване на настилката. Осигурена е пълна проходимост за превозните средства.

Областният управител Няма да допусна бедстващи хора по пътищата
netinfo

В местността „Хумата", където на трети януари три тира запречиха движението, неспазвайки ограничението за движение на тежкотоварни автомобили в усложнената зимна обстановка, в момента на проверката пътната настилка бе изчистена до асфалт, така че движението на автомобили да бъде безпрепятствено и сигурно. Директорът на Областно пътно управление инж. Иво Денчев информира областния управител Ралица Добрева, че само за последното денонощие 210 кубически метра пясък и 120 тона сол са изразходени за обезпечаване проходимостта на пътищата на територията на Област Плевен.

Комисар Емил Маринов докладва, че пътищата от републиканската и общинската пътна мрежа са проходими при зимни условия. „В Оперативния център на РДПБЗН-Плевен не са постъпвали сигнали за бедстващи хора и/или населени места и за затворени пътни участъци. На постъпилите отделни сигнали за закъсали в снега МПС, своевременно е отреагирано", каза комисар Маринов. Той увери областния управител Ралица Добрева, че наличната високопроходима техника е изправна и в готовност за действие. „РСПБЗН в област Плевен разполага с достатъчен резерв от моторни горива за действие при усложнена оперативна обстановка", категоричен бе комисар Маринов.

Областният управител лично се убеди в доброто състояние на пътната настилка при зимни условия и в Община Кнежа, където също през зимата има рискови участъци.

Областният управител Няма да допусна бедстващи хора по пътищата
netinfo

„Когато се вземат навременни мерки и се работи отговорно, нещата се случват", каза Областният управител Ралица Добрева.
Проверките продължават.