Областният на Ловеч се срещна с дамата, нападната от ротвайлер
Областният на Ловеч се срещна с дамата, нападната от ротвайлер / archiv.DarikNews

Областният управител на Ловеч Ваня Събчева се срещна с Катя Мандинска, която беше нападната с кучето си по време на разходка в следобеда на 28 януари в Ловеч.
Мандинска сподели преживяното във Фейсбук, където тя описва случилото се по време на редовната разходка с нейното куче - „регистриран в общината, чипиран, с всички ваксини и обезпаразитявания". Тогава Мандинска и домашният й любимец са нападнати от 50-килограмов Ротвайлер, с верижка на шията, без повод, свободно разхождащ се от ранната съботна сутрин в района на инцидента. Въпреки виковете й за помощ, никой не се е притекъл. Тя успява да се свърже по телефона си със спешния номер 112, откъдето изпращат на мястото дежурни полицаи.
След идването на органите на реда става ясно, че в Ловеч в момента няма приют за кучета и ротвайлерът не може да бъде задържан.
"Единственото, което искам е да издирите собственика на кучето. Животното по всичко личи е домашно и добре гледано. Защото, докато аз като съвестен гражданин спазвам всички правила при отглеждането на домашния си любимец, други правят така, че на улицата да се чувствам застрашена от оставени безстопанствени животни, при това порода с характер, сподели пред областния управител Катя Мандинска.
Областният управител разпореди проверка по сигнала, подаден по надлежния ред от Катя Мандинска. Часове по - късно след намесата на полицията, ротвайлерът бе задържан и предаден във временния приют.

Очаква се да бъде установено дали има поставен чип и съответно да бъде издирен собственикът на животното.