НУХристо Ботев и ВИМ-Плевен организират конкурса Син съм на земя прекрасна
НУХристо Ботев и ВИМ-Плевен организират конкурса Син съм на земя прекрасна / hr.botev

По повод годишнината от обесването на Васил Левски и Националният празник на България - 3 март,  НУ „Христо Ботев" - Плевен организира и участва в мероприятия, свързани с патриотичното възпитание на учениците, съхраняване на българският дух и традиции. В подкрепа на това, всеки първи учебен час за първа и втора смяна започва с химна на Република България, а в междучасията звучат патриотични песни.

На 19 февруари 2016 г. съвместно с НД „Традиция" в ДКТ „Иван Радоев" - Плевен от 16:30 ч. ще бъдат отбелязани 143 години от обесването на Васил Левски.

На 21 февруари 2016 г. ученици от 3 и 4 клас ще участват във Втора Национална среща на клубовете „Млади възрожденци", която ще се състои в ВА „Г. Ст. Раковски" - гр. София, където клубовете ще представят своята дейност.

На 2 март 2016 г. по повод Националния празник на България - 3 март по инициатива на директора и педагогическият колектив на НУ „Христо Ботев", съвместно с Дирекция Военноисторически музей - Плевен, е организиран Междуучилищен конкурс за ученици от 1 - 4 клас на тема „Син съм на земя прекрасна", който ще се проведе в Къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ" от 13:00 ч.

Наградените за лично творчество участници ще имат възможността да представят творбите си на 3 март 2016 г. от 17:00 ч. в Панорама „Плевенска епопея 1878 г." на тържество, организирано от Сдружение „Рицари без броня", с участието на ученици от НУ „Христо Ботев", Плевен, посветено на Националния празник на България.