НУ “Христо Ботев” в Плевен вече има собствена столова
НУ “Христо Ботев” в Плевен вече има собствена столова / снимки: Люба Нинова

В собствена столова ще се хранят от този 15 септември възпитаниците на плевенското НУ "Христо Ботев" в Плевен. Тя е разположена в къщата в двора на училището и ще може да побере 80 деца в една смяна. "Досега малчуганите се хранеха на друго място извън училището и всеки ден 60 деца трябваше да пресичат натоварено кръстовище. Сега вече този проблем е решен и сме спокойни", каза за Дарик директорът на школото Цветелин Горанов. Сградата, в която е столовата, беше дадена за ползване на НУ "Христо Ботев" с решение на Общински съвет Плевен в края на месец март тази година. Ремонтът е продължил близо два месеца като в него се е включил педагогическият колектив на училището, както и родители, уточни Горанов.

НУ Христо Ботев в Плевен вече има собствена столова
netinfo

Фасадата на къщата и четирите стаи са боядисани, монтирани са климатици, чешми, бойлер, набавени са и дървени маси и пейки за децата. "Храненето ще е на кетърингов принцип, фирмата все още не е избрана, защото освен на цената, държим и на качеството и разнообразието на продуктите", каза Цветелин Горанов.

НУ Христо Ботев в Плевен вече има собствена столова
netinfo

Според решението на плевенския Общински съвет, къщата в двора на училището е предоставена безвъзмездно за нуждите му за срок от 10 години. Разходите за данъци, консумативи и такса смет за сградата през този период ще са за сметка на учебното заведение.

НУ Христо Ботев в Плевен вече има собствена столова
netinfo

Директорът не се е отказал и от осъществяване на другата основна цел - в НУ "Христо Ботев" да бъде изграден и физкултурен салон. "Вече имаме определени виждания и започваме да работим и в тази насока", допълни Горанов.