Новият спонсор на Спартак  е 42-годишен руснак
Новият спонсор на Спартак е 42-годишен руснак / spartak.press

Това стана ясно на провелата се на 12 март пресконференция на стадион „Плевен", съобщи пресаташето на клуба Тони Вашков, който обясни, че новият спонсор Арсен Арменяк се занимава с промотиране в световен мащаб на спортисти от различни сфери на спорта като е известен най-вече в ММА средите.
До момента именно работата му в чужбина го е възпрепятствала да се появи в Плевен. Очаква се Арменяк да пристигне на стадион „Плевен" за следващия домакински мач на отбора срещу "Септември" - Симитли, след паузата в първенството.

На пресконференцията присъстваха още обявеният за председател на Съвета на директорите на ПФК „Спартак" 1919" АД плевенски бизнесмен Кирил Тодоров, изпълнителният директор Хари Казаков и адвокат Димитър Димитров, който е придвижил сделката по прехвърлянето на собствеността на клуба.

Новият спонсор на Спартак  е 42годишен руснак
netinfo

Тодоров и Казаков, заедно с Теодора Парашкефова сформират тристранния Съвет на директорите. Кирил Тодоров е финансист и това всъщност ще е неговия ресор в Спартак.

Месечният бюджет на клуба ще е от 60 хил.лева, като финансирането няма да е само до края на сезона. Всички задължения до първи януари 2013 г. са изчистени от старите собственици на "Спартак". Новото ръководство изяви намерения за подобряване на базата и развитие на детско-юношеската школа на клуба.

По отношение на участието на Спартак в настоящия сезон изрично бе подчертано, че ще се разчита основно на наличните футболисти, а нови попълнения ще има само при възможност за привличането на класни играчи. На този етап към отбора ще се присъедини младият вратар от школата на ЦСКА Ивайло Крушовски.

Оставката на старши-треньора Красимир Бислимов е била приета и до няколко дни ще стане ясно кой ще е новият наставник на отбора като за мача в Любимец, вероятно той ще бъде воден от Хари Казаков и Николай Боянов, който беше помощник на Бислимов.

Новото ръководство определи целта „А" група като „трудно постижима", но ще се преследва, ако в течение на първенството се появи такава възможност. Засега най-важно е стабилизирането на отбора в „Б" група.

Към клуба беше създаден Обществен съвет, в който ще участва досегашния акционер Даниел Митов, както и привърженици на отбора.