Новата седмица започва с дъжд и застудяване - идва и сняг
Новата седмица започва с дъжд и застудяване - идва и сняг / Sinoptik.bg

През следващото денонощие от северозапад ще нахлува студен въздух. Ще преобладава облачно време. През нощта дъжд ще превали на отделни места, главно в крайните южни райони, а в понеделник ще превалява на повече места в Южна България, а до вечерта и над Източна, над 1200-1500 м валежът ще е от сняг. Вятърът от северозапад навсякъде ще бъде умерен, в Дунавската равнина временно и силен. 

С продължаващото застудяване, след обяд първо в западните, а до края на деня и през нощта срещу вторник и в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. В Северозападна България температурите ще са най-високи сутринта - 4-7 градуса, а след това ще се понижават. В останалата част от страната дневните температури ще достигат 9-11 градуса. В Плевен оакваните температури са между 2 и 8 градуса.

Атмосферното налягане е по-ниско от средното за месеца и ще се повишава.

Над планините ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд и сняг ще има главно в следобедните часове, като с понижението на температурите дъждът навсякъде ще премине в сняг. Ще духа силен по високите и откритите части и бурен вятър от запад-северозапад. Максимална температура на височина 1200 м около 4 градуса, на 2000 м - около минус 2 градуса.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. Превалявания от дъжд ще има преди обяд в южните райони, а по-късно през деня и на север. Вятърът ще бъде умерен от север-северозапад. Максималните температури ще са 9-11 градуса, близки до тези на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg