Неподкупни полицаи получиха похвала
Неподкупни полицаи получиха похвала / netinfo

С похвала от директора на областната дирекция “Полиция” в Ловеч са удостоени двама пътни полицаи от Угърчин. Старши комисар Пламен Янков и младши автоконтрольор Николай Николов издържаха отлично теста за лоялност по време на акцията на полицията, чиято цел бе да се разкрият корупционните практики в системата.

Екип на дирекция “Инспекторат” към МВР съзнателно е извършил нарушение на главния път София – Варна до бензиностанция край Сопот. При ограничение от 60 км в час проверяващите са се движели със 120 км в час. Дежурните пътни полицаи са ги спрели и са им съставили акт въпреки опитите да бъдат подкупени. Същият ден дежурните катаджии са съставили още 7 акта.

По време на всяка смяна има опити да се предлагат пари – от 20 до 200 лева, но с нарушителите постъпваме по законния ред, каза старши комисар Пламен Янков. Той от 23 години е в системата на КАТ. Твърди, че в последните години дисциплината на шофьорите на пътя е силно занижена. Най-силен е корупционният натиск от страна на шофьори, които имат отнети точки.