Необичайна изложба подредиха четири дами в ч-ще Съгласие
Необичайна изложба подредиха четири дами в ч-ще Съгласие / vladimira.jordanova

За първи път в Плевен  беше открита изложба, посветена на Световния ден на прегръдката. Автори на творбите и инициатори са Владимира Йорданова, която е ръководител на детската школа по изобразително изкуство към читалище „Съгласие" и още три дами - професионалисти в изобразителното изкуство, които отправят своето послание към всички за повече любов, доброта и нежност.

Изложбата е провокирана от желанието на художничките в Световния Ден на прегръдката - 21 януари, хората да бъдат много по-мили и чувствителни, да дарят топлина, но и да получат същото от своите близки и приятели.

Близо 20 живописни платна могат да видят плевенчани във фоайето на читалище „Съгласие", където изложбата ще остане две седмици.

"Идеята беше наша и решихме да отбележим този много добре измислен Световен ден на прегръдката с една наша камерна изложба и да подчертаем любовта си към изкуството", сподели Владимира Йорданова.

"Ние сме Ралица Петрова, Румяна Живкова, Милена Русинова и моя милост, които сме професионални художнички. Заедно сме участвали в различни местни изложби и се познаваме и от други общи изяви. Мисля, че на хората днес най-много им липсват повече любов, внимание и прегръдки и затова направихме тази камерна изложба".

Ралица Петрова е завършила графика във Великотърновския университет „Св.Св.Кирил и Методий", но се увлича от красотата на природата, от хубостите на България. Тя се представя в изложбата със свои пейзажи, рисувани специално за тази експозиция.

Румяна Живкова участва също с живописни платна като предлага по-абстрактни и нетрадиционни работи, посветени главно на любовта, а Милена Русинова рисува с много светли и пастелни тонове картините си и те носят свежест и положителна енергия на хората.
Четирите дами се надяват в бъдеще да осъществят още съвместни изложби.