Найден Зеленогорски: Вратата на РБ не е затворена за никого
Найден Зеленогорски: Вратата на РБ не е затворена за никого / dariknews.archive

На среща с медиите в Плевен зам.-председателят на Движение България на гражданите и председател на Предизборния щаб на Реформаторския блок Найден Зеленогорски каза, че вратата на на РБ не е затворена за никого, дори и за тези, които са напуснали блока.

Той допълни, че Блокът ще продължи да работи на конфедеративен принцип, като всяка партия ще запази суверенитета и независимостта си. Зеленогорски заяви, че Реформаторският блок ще продължи да бъде управляван на екипен принцип, без да бъде избран единен лидер. Той добави, че оставяйки вратата отворена към всички десно-центристки политически сили, Блокът ще положи всички усилия да се яви единен на предстоящите предсрочни парламентарни избори.

Найден Зеленогорски съобщи, че е въведена нова форма за членство в Реформаторския блок. Тя включва индивидуално и групово членство, без да е необходимо задължително членуване в някоя от партиите в блока. Така, при индивидуалното ще може да се става член на Реформаторския блок. Груповото членство ще може да става например чрез неправителствени организации.

"Да кажем, че една регионална неправителствена организация в града "Х" с 20-30 симпатизанти, би искала да подкрепи блока. Тогава ние трябва да им даден една адекватна възможност да участват и при взимането на решения и така със сигурност ще заложим традиционно и гражданското присъствие и участие в Реформаторския блок", каза още Найден Зеленогорски.

Ток подчерта, че новата национална политика в България трябва да цели постигане на средноевропейско качество на живот.