Найден Зеленогорски ще участва с Българска нова демокрация на изборите
Найден Зеленогорски ще участва с Българска нова демокрация на изборите / снимка: Вероника Христова

 

Найден Зеленогорски ще се яви на изборите с партия Българска нова демокрация. Това стана ясно днес по обяд на среща с медиите, на която присъства националното ръководство на СДС и на Българска нова демокрация. В нея участваха кандидатът за президент Румен Христов, председателят на СДС Мартин Димитров, председателят на БНД Васимир Радулов, заместникът му Борислов Великов и местният им представител проф. Мутафчиев.  Найден Зеленогорски благодари на БНД, че им подават ръка в такъв тежък момент и напомни, че са заедно и в коалицията, издигнала Румен Христов за президент, което е било решаващо. Ще направим всичко възможно да спечелим тези избори на първи тур и да имаме мнозинство в Общинския съвет, категоричен беше той.

Найден Зеленогорски обяви, че очаква да бъде направено всичко, за да бъде постигната целта - да не бъде допуснат до избори. И ако сега са атакували коалицията, която го издига, следващият ход ще е срещу хората, които ще влязат в листите, прогнозира той.

Лидерът на БНД Васимир Радулов обяви, че за тях е чест като политическа партия, която е част от богатото и все по-сплотяващо се семейство на демократичните десни партии в България да подкрепят доказан професионалист и администратор. Той подчерта, че нямат принципни различия с нито една личност и партия в дясното. Факт е, че това, за което се говори от много време започва да се случва - прагматичните хора в България, прагматичните политически лидери започваме да си говорим на един език и нещата започват да се случват, коментира Радулов.

Дали ще бъде издигнат от нас или от друга политическа сила Найден Зеленогорски за нас не е толкова важно, важното е всеки един град да има един доказан управленец и администрация, допълни лидерът на БНД и обеща да работят с всички сили за избирането му на първи тур.

Кандидат-президентът Румен Христов и председателят на СДС Мартин Димитров са повлияли плевенският градоначалник да избере Българска нова демокрация измежду 10-те партии предложили да издигнат Найден Зеленогорски, обяви зам.-председателят на БНД Борислав Великов.Според него това е знак, че след 3 години "стаж" в дясното пространство БНД е приета за пълноправен член.