zelenogorski
zelenogorski / dariknews.archive
Общата оценка на Реформаторския блок е, че консервативната финансова политика, която смятаме, че трябва да бъде следвана - дава резултати! Макроикономическите показатели на държавата продължават да се подобряват. Това констатира в "Денят ON AIR" политикът от Движение "България на гражданите"/ДБГ/ Найден Зеленогорски.

"Големият проблем е, че те трябва да стигнат до микроикономиката, портмонето и хладилника на обикновения българин", каза той и отбеляза, че това може да се случи след освобождаване на бизнеса от множество "окови". Запитан дали една от тях не е корупцията, Зеленогорски сподели как най-изненадващото за него е било, че вместо да се стъпи по-здраво на приетия на първо четене законопроект, са били обсъждани други теми. 

"Опитваме се да съберем на едно място множество институции, но не е ясно, дали ще има добра спойка между тях", обясни
Найден Зеленогорски и съобщи, че предстои Реформаторският блок да излезе със специална позиция по отношение на антикорупционния закон и има възможност коалицията да внесе своята позиция до министри, до президента и до парламентарните групи.

"Има доста детайли, върху които стъпват колегите от стария законопроект, но най-важните ги няма", твърди политикът. Той коментира още и работата за 100-те дни управление на кабинета "Борисов 3" и заяви, че парламентът не е успял да разгърне своя потенциал.

"Влизат лобистки законопроекти, после биват оттегляни. Не се следва важна за обществото реформаторска линия. Не се вижда какъв е смисълът от всичко, което се прави в Народното събрание", смята Зеленогорски. Той каза, че всичко това може да бъде прекъснато единствено чрез повече експертиза, кураж и воля.