123
123 / obshtina levski
От 26 до 31-ви август 2019 г. в СОК”Камчия” се проведе заключителният етап на Шестия Международен конкурс за учители „Извънкласните и извънучилищните дейности – за устойчиво качествено обучение, възпитание и развитие на децата и учениците.”
Организатор бе Синдикатът на българските учители с подкрепата на СОК”Камчия” и Фондация „Устойчиво развитие за България” под патронажа на Красимир Вълчев, министър на образованието и науката.
Тази година семинарът към конкурса беше на тема: „Хуманистична образователна среда в образователните институции за формиране на нравствени и духовни качества у децата и учениците”.
В него участваха над 250 учители и специалисти, работещи в сферата на извънкласната дейност от детската градина до XII клас. Те обобщиха добрия педагогически опит, изразиха лична позиция и предложиха свои решения на поставените проблеми.
Участниците бяха приветствани от представители на няколко институции - МОН, СОК „ Камчия”, Община Варна.
Номинираните за призови места в отделните категории на конкурса представиха публично своите разработки.
Дългоочакван момент беше тържествената церемония по награждаване на отличените в конкурса.
Те получиха своите награди от д.ик.н. Янка Такева, Красимир Вълчев, министър на образованието и науката и Пламен Димитров, президент на КНСБ.

123
obshtina levski

На участниците в семинара бяха раздадени и сертификати.

123
obshtina levski

И тази година учители от Община Левски участваха в конкурса и получиха своите заслужени награди.
  1. Грамота за Елка Иванова-учител в СУ”Крум Попов”, гр. Левски, носител на ПЪРВА НАГРАДА в категория „Искам думата” – есе „Моето верую в житейския път на учителя”
  2. Грамота за отлично представяне на Виолета Панайотова Видолова – гл. учител в ДГ „Слънце” , гр.Левски
  3. Грамота за отлично представяне на Катя Добрева Ганчева – ст. учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски
  4. Грамота – Специалната награда на Национален дворец на децата получава Анелия Цветанова Кирчева-Любенова, учител в СУ”Крум Попов”, гр.Левски.
  5. Грамота  на Снежина Иванова Любенова, учител в ДГ „Слънце”, гр. Левски за личен принос в утвърждаването на Международния конкурс за учители
  6. Грамота на ст. учител Хортензия Юриевна Морозова – ОУ”Н. Рилски” – с. Обнова, за участие.

    [img wide]39624732[/img

Общ КС на СБУ-Левски поздравява най-сърдечно колегите – участници в конкурса и им честити наградите.
Пожелава им здраве и нови участия.
Инициативите и политиките на Синдиката на българските учители досега и занапред са грижа за професионалните интереси, правата и авторитета на учителите.