Мъж почина, а младеж пострада след побои
Мъж почина, а младеж пострада след побои / снимка DarikNews.bg

71-годишен мъж от село Рупци е починал след нанесен побой, съобщават от полицията. На 15 август около 18.30 часа в полицията в Червен бряг е получен сигнал, че в дома на 43-годишен мъж от селото е нанесен побой и има пострадал, който се нуждае от медицинска помощ.

Пристигналият екип на Центъра за спешна медицинска помощ е намерил възрастния мъж в безпомощно състояние на двора и само е констатирал смъртта му. Установено е, че по-рано между починалия и 43-годишния възникнала свада, по-късно по-възрастният отишъл в дома на опонента си, за да се разправя с него. Стопанинът нанесъл удар с твърд предмет на госта си, след което той паднал на земята. Извършителят на престъплението е задържан със заповед за 24 часа. Уведомен е дежурен прокурор в Окръжна прокуратура Плевен и е образувано досъдебно производство.

Също вчера, около 19.00 часа в района на Градската градина в Плевен, неизвестен ударил с метална тръба в главата 17-годишен младеж от Плевен. Младежът е с тежка телесна повреда, настанен е за лечение в УМБАЛ Плевен, няма опасност за живота му.

След проведените бързи издирвателни мероприятия, полицейски служители са установили и задържали извършителя на престъплението - 15-годишен криминално проявен младеж от Плевен. Разследването продължава.