/ iStock/Getty Images
Медицинският университет в Плевен обяви кандидатстудентска кампания с виртуални срещи и повече дати за конкурсни изпити през 2021 г., съобщиха от висшето училище.

Кампанията за прием на студенти ще е гъвкава и целогодишна под мотото "Успяваме заедно" с включване на електронни събития и изпити. Те са съобразени с динамичната епидемична обстановка и с препоръките на отговорните институции, с цел осигуряване пълна безопасност на кандидатите за студенти.

Университетът стартира нова инициатива - виртуални срещи с кандидат-студенти. На тях ще бъдат представени възможностите за обучение, както и начините за кандидатстване. Датите за тези срещи са: 11.02.2021 г. от 15.00 ч. за всички желаещи и 18.02.2021 г. от 15.00 ч - за организирани заявки от средните училища.

За прием в 10 бакалавърски специалности кандидат-студентите могат да участват в класирането с оценка от зрелостен изпит и с явяване на една или повече дати за тест по биология - електронно или присъствено. Висшето училище ще предложи повече възможности за явяване на конкурсни изпити по биология за бакалавърските специалности. Изпитите започват на 27 февруари и на 3 април, тестът е онлайн, а на 28 март и на 10 юни - присъствен. Подаването на документи е електронно, чрез системата на сайта на университета, а срокът за заявка за явяване на първия тест по биология е от 15 до 24 февруари 2021 г.

За двете магистърски програми "Медицина" и "Фармация" кандидатите имат две възможности за присъствено явяване на изпит - на 27 март и 1 юли. За удобство на кандидат-студентите двата конкурса по биология и химия ще бъдат в един ден със съкратена продължителност - общо четири часа, без фиксиране на продължителността на представянето по отделните дисциплини, посочват от университета в Плевен.