/ БТА
С шествие на мотористи, облечени в костюми на Дядо Коледа, в Плевен днес бе поставен финалът на благотворителната кампания "Мото Коледа". Тя се проведе за десета поредна година. Каузата отново бе да се съберат средства за лечение и рехабилитация на болни деца. Около това се обединиха мото клубовете "Камикадзе рейсинг тийм", "Огнени сенки", "Пътни братя", "Нощни вълци", "АТВ клуб Плевен" и много приятели.

БТА

"Изключително успешна е кампанията тази година", каза за БТА Божана Костова от организаторите. По традиция тя бе облечена като Снежанка, а тази година бе заедно със своя 8-месечен син. По думите в юбилейното издание на инициативата са се включили много граждани, служители на полицията, пожарната, военни, представители на бизнеса, известните личности на Плевен, спортисти.

БТА

"С "Мото Коледа" искаме да покажем, че този град е жив, че и тук се случват хубави неща. Но и осъзнахме, че като сме много, можем да помогнем и да направим нещо добро", подчерта Божана.

В тазгодишното издание на кампанията своята подкрепа чрез видео обръщения заявиха олимпийските шампионки Стойка Кръстева и Ивет Горанова, футболистът Светослав Бърканичков, световният шампион по бокс Детелин Далаклиев, състезателят по кикбокс и ММА Деян Топалски, познатият на децата Бате Енчо и други.

БТА

Дарителски кутии бяха разположени в различни обекти в Плевен и в областта. Миналия уикенд на площад "Възраждане" имаше и благотворителен базар. Очаква се през януари да стане известно колко е събраната сума.
БТА