Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров
Млади огнеборци ще се състезават в Ловеч за Преходната купа „Юлиян Манзаров / odmvr.lovech

За пореден път град Ловеч ще бъде домакин на есенния турнир на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец" за Преходната купа "Юлиян Манзаров". Тържественото откриване на 18 октомври ще се състои от 9:00 часа на тренировъчното игрище на стадион "Литекс". Три часа по-късно ще бъдат наградени най-добрите отбори.

Двете състезателни дисциплини, в които ще мерят сили младите огнеборци от 13 отбора са "Бойно разгръщане на състезателна пътека" и "Щафетно бягане с препятствия". Надпреварата е част от националния спортен календар и националния календар за извънучилищни дейности на Министерството на образованието и науката.

Припомняме, че турнирът е основан през 2001 г., а от 2004 г. и в памет на ученика от Свищов Юлиян Манзаров, загинал при катастрофата в река Лим носи неговото име. Съорганизатори на турнира са Главна дирекция "Пожарна безопасност и зашита на населението", Българската федерация по пожароприложен спорт, община Ловеч, Националния дворец на децата, РИО - Министерство на образованието и науката, РДПБЗН - Ловеч и фондация "Ангели от Лим".