Млади хора ще стажуват през лятото в различни институции в Ловеч
Млади хора ще стажуват през лятото в различни институции в Ловеч / netinfo

Ученици от 9 до 12 клас от Ловеч ще имат възможността да стажуват през лятото в 11 различни институции. Това е част от проекта на Ловешкото сдружение „Екомисия 21 век”, наречен „Летни младежки стажове, Ловеч 2008”,. Той е финансиран от Американската агенция за развитие USAID чрез програма „Подпомагане на малки проекти” от Корпус на мира-България.

Основната цел на проекта е да бъдат ангажирани младите хора от град Ловеч в полезни дейности през свободното им време и подпомагане на личното и професионалното им развитие. Осъществяването на проекта ще даде възможност на ученици от 9 до 12 клас от Ловеч да стажуват за период от две седмици по 4 часа дневно в една от 11 обществени институции – Община Ловеч, Бюрото по труда, Териториална агенция на Национална агенция по приходите, Областна администрация Ловеч, библиотеката, Ловешкия окръжен съд и др.

Предвидени са две смени за стажуването: от 7 – 18 юли и от 21 юли до 1 август 2008 г. За популяризиране на стажуването някои от институциите-участници ще организират „Ден на отворените врати” за ученици. Така те ще могат да се запознаят с функцията на институцията и работата на служителите в нея.