/ obshtina levski
Празнично дефиле и концертна програма на мажоретните състави от три възрасти на град Левски,състави от градовете Летница, Павликени,Горна Оряховица, Велико Търново и младежкия духов оркестър Youth Brass Band на град Ловеч с ръководител Тотко Рогашки зарадваха днес жителите и гостите на град Левски .

Кметът на община Левски Любка Александрова ,след като в Международния ден на детето ,на 1 юни с радост подари на децата прекрасна детска площадка , днес в деня на Ботев и загиналите за свободата на България приветства с добре дошли всички на Мажоретният фестивал , празникът  на красотата ,грацията и съвършенството.

Фестивалът, под патронажа на кмета на общината Любка Александрова, се организира от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в гр.Левски под надслов  «С танц и красота да направим по-добър света»  и има за цел да популяризира и съдейства за развитие на извънкласни и извънучилищни дейности  за  превенция на рисковото поведение .

Възникнал преди 7 години в  резултат на упорития труд и постиженията на мажоретните  състави на гр.Левски с р-ли Валя Маркова  и Соня Дунева и подкрепата на Община Левски, шестото издание на фестивала е поредно доказателство за професионализма , хъса и желанието на златните момичета на град Левски с танц и красота да направят по-добър света.

Мажоретният фестивал днес беше и с благотворителна кауза – Да помогнем на Хриси за набиране на средства за операция на гръбначния стълб.
 
Златните момичета на град Левски –шампионки на България в Националния фестивал „Мадарски конник” с ръководители Валя Маркова  и Соня Дунева откриха фестивала .Момичетата на град Левски вече пишат история в която трето поколение мажоретки ,деца от детските градини днес зарадваха публиката.

В своето дебютно участие мажоретките от втора възрастова група се класираха на второ място в Националния фестивал „Мадарски конник”.
Приятна изненада за публиката днес беше танцът на мажоретките от трите възрастови групи, който те сами са създали.
 
Днес на площада в град Левски много настроение на публиката подариха и :  Мажоретен състав към ОУ ”Вичо Грънчаров”гр.Горна Оряховица с ръководител от основаването му до сега Розалия Нанкова носител на многобройни престижни отличия; МС към ОУ „Св. Климент Охридски” гр.Павликени с ръководител Румяна Недкова за четвърти път участници във фестивала; МС към Териториалната агенция на НАП гр.Велико Търново любимци на публиката ; МС

„Дъга”към НЧ”Н.Й.Вапцаров”гр.Летница –редовни участници във фестивала в Левски с ръководител Соня Дунева; духовият оркестър от гр.Ловеч с р-л Тотко Рогашки.

Кметът на община Левски Любка Александрова с благодарност, че иакаме заедно с красота да направим по-добър света, връчи на всички участници плакет за отлично представяне на мажоретния фестивал.