Малки спомени за големия Парцалев представят в Плевен
Малки спомени за големия Парцалев представят в Плевен / dariknews.archive

На 18 юни, актьорът - имитатор и хуморист Звезделин Минков представи пред журналисти в Плевен написаната от него книга за големия български комик Георги Парцалев.

Авторът на "Малки спомени за големия Парцалев" сподели, че идеята да напише книгата възникнала случайно през 2012 г. на 31 октомври - денят на кончината на Парцалев, в разговор с негов приятел.
Започнал да пише още същата вечер и пет месеца по-късно - на 1 април - Деня на хумора завършил работата по книгата "Малки спомени за големия Парцалев".

"Малки спомени за големия Парцалев" представят в Плевен
netinfo

"В тези 110 страници няма нищо измислено, украсено или добавено", сподели авторът и добави, че в книгата са описани замо негови лични срещи с Георги Парцалев и написаното нямо нищо общо с информацията, публикувана от жълтата преса, относно живота на големия български комик.

Книгата на Звезделин Минков "Малки спомени за големия Парцалев" излиза от печат на 10 ноември 2014 г. в тираж 1000 бройки. Звезделин Минков умее да имитира интонацията на 18 български комици и популярни личности.

Представянето на книгата за Георги Парцалев в Плевен ще се състои днес от 17:30 часа в Регионалната библиотека "Христо Смирненски". Събитието е част от инициативата на Патриотичния фронт „Патриотизмът е памет", която беше представена от пиара на проявата Правда Маринова в пресклуба на БТА в Плевен.