Любка Александрова победи на втория тур на местните избори в община Левски.
Любка Александрова победи на втория тур на местните избори в община Левски. / dariknews.archive

Любка Александрова от БСП, досегашен кмет на община Левски, победи с 1154 гласа от избирателния вот своя опонент Георги Караджов от Коалиция -„БЪДЕЩЕ" (Реформаторски блок и ВМРО - Българско национално движение).

С 4699 гласа и 57% от броя на действителните гласове при 100% приети протоколи в ОИК-Левски Любка Александрова спечели втори мандат, сочат междините данни от преброяването. Георги Караджов получи 3545 гласа от избирателния вот - 43 на сто.

В село Асеновци с минимална разлика от 7 гласа води Атанас Михайлов от ДПС пред досегашния кмет Стефан Личев (БСП).

В село Изгрев с над 60% от избирателния вот на втори тур на изборите печели досегашния кмет на селото Николай Русанов (ГЕРБ) пред Маргарит Иларионов, издигнат от коалиция БЪДЕЩЕ" (Реформаторски блок и ВМРО - Българско национално движение), който получи 39,53% от гласовете.

В село Стежерово Диан Димитров, издигнат от МК "Земеделците", получава над 56% от гласовете пред Веско Маринов от ГЕРБ, който събра 43,64%.

В село Трънчовица печели досегашния кмет на селото Блажо Николов (БСП) с 51,71% пред Йовчо Караджов (ГЕРБ) с 48,29% от броя на действителните гласове.

Изборният ден в община Левски приключи в 19.00 ч. на 1 ноември с избирателна активност 46%.