linejka erfurt
linejka erfurt / obshtina lovech
Дарение от побратимения на Ловеч немски град Ерфурт получи държавната болница, съобщават от пресцентъра на общината. Ключовете на директора д-р Румяна Нановска връчи тази сутрин кметът Корнелия Маринова.
Линейката ще обслужва пациентите на спешното отделение в болницата. Досега за отделението са работили две стари линейки, които са доста амортизирани.
Първоначално тази линейката е била предназначена за Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението“, но се оказало, че там нямат екип, който да я обслужва. В същото време в болницата изпитват недостиг на подобни специализирани коли, уточняват от общината. „Постигнахме договореност между институциите, съгласувахме прехвърлянето и с дарителя и сега колата вече е в МБАЛ - Ловеч“, каза Корнелия Маринова.
Линейката е част от голямото дарение, което пристигна в Ловеч на 10 май т.г. при гостуването на главния кмет на Ерфурт Андреас Баузевайн. То се състои от три леки автомобила, една кола за оказване на бърза помощ, 23 компютъра и парична сума.