filharmoniq
filharmoniq / dariknews.archive
В Деня на будителите - 1 ноември пред колегите си, директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски представи визията си за втория си мандат. Това стана на Общо събрание, което директорът организира след явяването му на конкурс за ръководител на културния институт в Министерството на културата, поради изтичането на първия му 4-годишен мандат.
В топла и приятелска атмосфера, директорът на Плевенска филхармония Любомир Дяковски представи пред музикантите от оркестъра плановете си за развитието му през следващите четири години на втория си мандат които, както сам той обяви пред комисията на конкурса за директор, са продължение на идеите, заложени в концепцията му при кандидатстването му за предишния му мандат за директор на Плевенска филхармония.
Виждането на Любомир Дяковски за предстоящите 4 години е свързано с практиката на гостуване в градове от страната, съобразно изискванията за изявите на този тип оркестри. Важен акцент, свързан с развитието на културната среда в Плевен е възстановяването на конкурса за певци на името на оперната прима Гена Димитрова.
При явяването си на конкурса за директор на Плевенска филхармония, пред комисията в Министерството на културата Любомир Дяковски каза, че ще запази линията, музикантите от оркестъра да бъдат професионално и финансово удовлетворени от работата си в културния институт.
Общото събрание на Плевенска филхармония се състоя в ресторант „Централ“ в Плевен, за което директорът Любомир Дяковски изказа своята благодарност на домакина Величко Великов за перфектната съвместна работа през годините.