123
123 / zora pobeda
На 13 юли по покана на НЧ „Зора-1990 г.“, младата писателка и поетеса Ивелина Радионова гостува в село Победа. На литературната среща, сред местните читатели и почитатели бяха Даниела Александрова - кмет на село Победа, Даринка Николова - Председател на Читалищното настоятелство на НЧ „Зора-1990“ село Победа и Теодора Димитрова – Секретар на НЧ „Наука 1905“ - село Комарево.

123
zora pobeda

Авторката на „Алтъна” Ивелина Радионова представи не само повестта „Алтъна” и продължението „Обич”, но и част от стиховете си. Тя е автор на стихосбирките „България в сърцето ми”, „Златни нишки”, „Копнеж по слънце”, „В тебе аз ще остана”.

123
zora pobeda

Авторката пише за тъга, любов, спомени, емоции, но патриотичната тема е тази, която най-много обича и признава, че когато пише за Родината, понякога плаче. „Бих я описала с няколко думи – мед, сол, въглен, хляб, капка кръв и светиня” - така Ивелина Радионова отговаря на въпроса, какво е за нея Родината.

123
zora pobeda

Музикално танцова композиция „От векове за векове“ беше специален поздрав към участниците в срещата, поднесен от  децата, творящи в Читалището.

123
zora pobeda

Освен поезия, Ивелина пише и проза - предизвикателство, което приема през 2016 година, в последствие се оказва, че прозата я вълнува повече от поезията и след „Алтъна” и „Обич” , издава „Йова разказва”, която включва къси разкази.

123
zora pobeda

В края на срещата, от името на читалището, на талантливата авторка бяха поднесени цветя и стих – посвещение, в знак на дълбока признателност за вълшебната творческа среща и изживените вълнуващи мигове.

123
zora pobeda

След атрактивното представяне на творчеството и, присъстващите силно развълнувани си обещаха, че срещата е начало на творческо общуване между верни  приятели и почитатели.

123
zora pobeda

123
zora pobeda

123
zora pobeda

123
zora pobeda