123
123 / zora pobeda
От началото на месец юли 2019 г., в Народно читалище „Зора-1990 г.“ село Победа, община Долна Митрополия, започнаха дейностите по проектната инициатива ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“.

123
zora pobeda

Проектът е един от 13-те одобрени за финансова подкрепа от Национален Дарителски Фонд „13 века България“ в обявената конкурсна сесия на тема „Детски  работилници за изкуства“.

123
zora pobeda

В продължение на три месеца, читалищният екип ще провежда Арт работилници с деца и подрастващи от селото, като ще развива техните умения и таланти с помощта на изобразително изкуство, моделиране и танц.

123
zora pobeda

С мултимедийна презентация, ръководителят на проекта Димитринка Гетова запозна целевата група с дейностите и очакваните резултати от проектната инициатива. Първата работилница РИСУВАЙ, не е обикновена, а рисуване на картини по номера.

123
zora pobeda

Втората работилница ТВОРИ ще използва иновацията диамантена бродерия на гоблени с фолклорни мотиви. Третата работилница ТАНЦУВАЙ, ще обучава децата и подрастващите да овладеят движения в синхрон под звуците на различни жанрове музика.
С голямо въодушевление, децата преминаха към практичните работилници. Посредством палитра от цветове и различни техники и похвати, те изразяват себе си, своите чувства и фантазии по един необикновен начин.

123
zora pobeda

Читалището има вече утвърдена традиция в летните занимания с деца. От лятната ваканция на 2011 г. предлага на местните деца разнообразни дейности, с които  се развиват техните умения, сръчност, съобразителност, творчество и екипна работа.

123
zora pobeda

Децата обичат да творят и подкрепяни от читалищния екип създават уникални неща, а крайният резултат им носи радост и удовлетвореност.
Всичко, сътворено от децата по време на ЛЯТНО АРТ СТУДИО „РИСУВАЙ, ТВОРИ, ТАНЦУВАЙ“, ще бъде представено пред местната публика във ЛЯТНА ВЕЧЕР НА ТАЛАНТА, която ще се проведе на открита лятна естрада пред читалището преди началото на учебната година.

123
zora pobeda

Очакваните резултати са изготвянето на две изложби – на диамантени гоблени и на картини с цветя, както и представянето на един сценичен танц.