Културен обмен между читалищни дейци в две плевенски общини
Културен обмен между читалищни дейци в две плевенски общини / zora-1990-pobeda

На 10 май, в навечерието на Деня на библиотечния работник, читалищните дейци от община Долна Митрополия гостуваха на своите колеги от читалищата на Община Долни Дъбник. Осъществената среща и културен обмен бе реализирана по взаимна идея на културните деятели от двете общини. Специален гост бе и кмета на Община Долни Дъбник Борислав Станимиров, който поздрави присъстващите и приветства тази идея за сближаване и обмен на добри практики.

Гостите бяха посрещнати в уютната и просторна многофункционална зала на НЧ „Илия Бешков”. Секретарят Лена Богданова разказа за картинната изложба, експонирана в залата, след което визитата продължи в библиотеката и всички зали, в които се провеждат читалищните дейности.

Културен обмен между читалищни дейци в две плевенски общини
netinfo

По време на срещата всеки секретар-библиотекар представи накратко дейността на своето читалище, библиотека, самодейна група. Домакините от Долни Дъбник презентираха своята дейност с мултимедийна презентация. Читалищата от Община Долна Митрополия поднесоха символични, но ценни подаръци на своите колеги.

Библиотеката на НЧ”Илия Бешков” - град Долни Дъбник ще се обогати с краеведски книги за историята на селата Комарево и Победа, рекламни DVD дискове от работата на читалищата по проекти, календари от общинска декада на културата в Тръстеник, ръчно изработена икона от детска арт работилница в Долна Митрополия.

По време на неформалните разговори, културните деятели от двете общини обсъждаха идеи за бъдещи съвместни културни прояви. За всички присъстващи кметът Борислав Станимиров бе осигурил работен обяд. Гостите изразиха своята благодарност за гостоприемството и надежда за културно сътрудничество с подкрепата на кметовете на двете общини – Поля Цоновска и Борислав Станимиров, които неведнъж са доказвали позитивното си отношение към културните институти.

Културен обмен между читалищни дейци в две плевенски общини
netinfo