kragla masa
kragla masa / dariknews.bg
Кръгла маса на тема: "Реализация на младите учители - настояще и бъдеще" се проведе на 18-ти април в зала "Плевен" на Областна администрация. За участие в събитието дойдоха десетки студенти от Педагогическия колеж, представители на образователните институции, на академичния състав при Педагогическия колеж в Плевен, както и представители на синдикални организации.

kragla masa
dariknews.bg
 

От името на областния управител на Плевен и от свое име, приветствие към участниците във форума поднесе зам.-областният управител Татяна Божинова. Тя подчерта, че качественото образование е една от основните предпоставки за развитието на всяко общество и в този процес е огромна ролята на учителите, защото те са хората, които изграждат в голяма степен личността, дават посоки и повишават стремежа към развитие.

bojinova
dariknews.archive

„Иска ми се всеки млад учител да бъде посрещан в училище с уважение и да му бъде предоставена възможност за изява на силните му страни. Да бъде подпомаган и подкрепян, за да може да има реални шансове в една позитивна среда да разшири своите познания и умения и да твори в хармония с педагогическата колегия.
Да си учител е мисия и трябва да бъе осъзнато от всички, че е престижна, обществено значима професия.Очаквам този форум да обедини опита и усилията на институциите, учителите, представителите на академичната общност, неправителствените, социалните партньори и гостите на кръглата маса, насочени към децата и учениците“, каза Татяна Божинова.
В първия панел от програмата на кръглата маса участие взеха доц. д-р Емил Бузов – директор на Педагогическия колеж в Плевен, Керанка Маркова от Регионално управление на образованието – Плевен, която е старши експерт по организация на средното образование и зам.-кметът на Община Плевен Стефан Милев.

kragla masa
dariknews.bg

Директорът на Педагогическия колеж в Плевен доц. Емил Бузов каза:
„Ние се опитваме да навлизаме в самия процес и да го правим все по-качествен, за да може онези умения, които ще придобият и развият студентите да са онази отправна точка, която ще им гарантира качествена реализация“. Доц Бузов подчерта, че всъщност идеята на кръглата маса не е да се отговори тук и сега на въпросите, които ще възникнат в хода й. „По-скоро тези въпроси ние трябва да ги пренесем там – към институциите, които представляваме, за да решим онзи проблем, който е важният – как да се направи приемствеността между учителските поколения и как тези млади учители да имат големите възможности за реализация“.  

kragla masa
dariknews.bg

Кръглата маса "Реализация на младите учители - настояще и бъдеще" е организирана от Областна администрация - Плевен, и се осъществява с подкрепата на Община Плевен. Oфициални гости бяха зам.-председателят на Общински съвет - Плевен Петя Василева и Диана Данова - председател на плевенския клон на Съюза на математиците в България.

kragla masa
dariknews.bg

kragla masa
dariknews.bg

kragla masa
dariknews.bg