Криминалисти разкриха край Плевен нива с канабис
Криминалисти разкриха край Плевен нива с канабис / archive.dariknews

Плевенските криминалисти разкриха нива с канабис край село Търнене. На 10 август около 8.30 ч. криминалисти от ОД на МВР-Плевен и Второ РУП-Плевен откриха в трудно проходим горист район сред гъста растителност в местността "Ялата" в землището на село Търнене, община Плевен, плантация с канабисови растения.

Засадената площ е около 200 кв.м. Реколтата е от общо 50 канабисови насаждения с различна височина - от 0,5 до 3 м, с оформени около корените гнезда за поливане и оградени в долния край на стъблата от пластмасови туби за минерална вода.

На около 30 м южно от мястото, на което се намират насажденията, в туристическа палатка е задържан мъжът, полагащ грижи за тях - 21-годишен от Плевен. Проверка е изяснила, че той няма криминално минало. Задържан е за 24 часа. Насажденията са изкоренени, а листната им маса е обрана и иззета.

В палатката и в района около импровизираната канабисова нива са намерени и иззети още полиетиленови чували, съдържащи синтетични и минерални торове, торфена смес, препарати против насекоми, препарати за растителна защита, мрежа за защита от слънчева светлина, пулверизатори, пластмасови кофи и туби, термометър и градинарски инструменти.

По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.354 от НК. Уведомен е прокурор при Районна прокуратура-Плевен. Продължава работа разследващ полицай