Кметът Зеленогорски поздрави Байдаков за новата му служба
Кметът Зеленогорски поздрави Байдаков за новата му служба / netinfo
Кметът на Община Плевен Найден Зеленогорски е изпратил поздравителен адрес до Сергей Байдаков по случай назначаването му за Заместник-кмет на град Москва по въпросите на междурегионалното сътрудничество, масовите комуникации, спорта и туризма. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация.

До 17 октомври 2008 г. Сергей Байдаков беше Префект на Централния административен окръг на град Москва, с който Община Плевен подписа официален договор за партньорски връзки на 21 май 2001 г. Благодарение на отличното взаимодействие между партньорските организации и с личната подкрепа на Байдаков, Община Плевен осъществява активни и изключително полезни контакти с Централния административен окръг на град Москва в областта на образованието, културата и икономиката.

Ежегодно се осъществява обмен на ученически групи между Плевен и Москва. През настоящата година се осъществи и обмен на специалисти в областта на образованието. По бюджета на Централния административен окръг се предвиждат ежегодно средства за стипендии на ученици от Плевен, изучаващи руски език. През изминалите години Плевен получи значителни средства за реконструкция на военно-историческите музеи, припомнят от администрацията.

В поздравителния адрес Кметът на Община Плевен е изразил увереност, че с назначаването на Байдаков на високия и отговорен пост, връзките между Москва и Плевен ще укрепват и ще се развиват във всички сфери на обществения, културен и икономически живот.

Найден Зеленогорски е поздравил по случай назначаването му и новия Префект на Централния административен окръг Алексей Александров и е изразил надежда за продължаване на успешното сътрудничество във всички сфери на обществения живот.