Кметът на Червен бряг предупреди за тежки санкции, грозящи общината
Кметът на Червен бряг предупреди за тежки санкции, грозящи общината / dariknews.archive

Нарушения при изпълнението на проекта за Воден цикъл в Червен бряг могат да доведат до санкция на общината от 4,1 млн. лева. Това съобщи на среща с медиите в пресклуба на БТА в Плевен, кметът на Червен бряг инж. Данаил Вълов.
Той коментира, че санкция в такъв размер създава реална опасност за финансова дестабилизация на Община Червен бряг. Кметът обвини предишното общинско ръководство, което е разработило проекта в престъпно безхаберие и безотговорност.

Инж. Вълов каза, че към санкцията от 1,8 млн. лв., заради нарушения, свързани с проекта за Водния цикъл на общината, който приключи в края на миналата година, се прибавят и нови 2,3 млн. лв., които са посочени в писмо от Управляващия орган на ОП „Околна среда".

Кметът на Червен бряг каза още, че сегашното ръководство на общината е направило възможното, проектът за Водния цикъл да бъде завършен в срок и да бъде въведен в експлоатация през декември миналата година и така в края на януари 2016 г., проектът е отчетен в срок.

Към момента в Административния съд във Велико Търново върви дело относно санкцията, наложена за пропуските в проектирането като е изпратено и писмо до Управляващия орган, с което се оспорват някои от заключенията и част от наложената санкция.
Инж. Вълов каза, че когато стане ясна окончателна стойност на наложените санкции, ще бъде сезирана и Прокуратурата.