К.Георгиев: По темата тероризъм трябва да сме предпазливи
К.Георгиев: По темата тероризъм трябва да сме предпазливи / archiv.DarikNews

"Не бих искал по никакъв начин да коментирам темата "тероризъм", защото всяко едно наше изказване може да бъде използвано от хората, които работят срещу нас, за това аз както никога, така и сега няма да си позволя като професионален ръководител да правя коментари по тази тема".

Така лаконично се изрази в Плевен главен комисар Калин Георгиев, запитан от журналисти относно публикация във в. „Джерусалем пост", в която се казва, че според доклад на Вашингтонския институт за близкоизточна политика, ирански терористи са наблюдавали синагогата в столицата на България, което е възможно да бъде знак за възможно подготвяне на терористична активност.

"Продължаваме да работим много активно в тясно сътрудничество с нашите партньори", каза главният секретар и уточни, че темата "тероризъм" няма да бъде коментирана широко с оглед, запазване на резултатите от работата, свършена до момента. "Тук става въпрос за международен тероризъм и трябва да бъдем изключително предпазливи".

Главният секретар на МВР главен конисар Калин Георгиев беше в Плевен за да присъства на годишния отчет на ОД на МВР-Плевен.