Изтича срокът за подаване на декларация образец 6 от самоосигуряващите се
Изтича срокът за подаване на декларация образец 6 от самоосигуряващите се / dariknews

Още три работни дни имат самоосигуряващите се лица да подадат декларация образец 6 "Данни за дължими вноски и данък по чл. 42 ЗДДФЛ". Срокът за подаването на декларацията изтича на 30 април. Това е и срокът, в който самоосигуряващите се лица са задължени да представят таблица 1 и таблица 2 за определяне на окончателния размер за дължимите от тях осигурителни вноски върху действителния облагаем доход, които са част от годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица за 2013 г.

В декларация образец 6 самоосигуряващите се лица отразяват сборът от дължими авансово осигурителни вноски през годината и тези, дължими при определянето на окончателния размер на осигурителния доход. Декларацията се подава в териториалната дирекция на Националната агенция за приходите по постоянен адрес.

До 30 април самоосигуряващите се лица трябва да внесат и окончателните осигурителни вноски за социално и здравно осигуряване. Окончателните осигурителни вноски се превеждат с различни кодове за вид плащане: за фонд Пенсии - 55 11 11; за ДЗПО в УПФ - 58 11 11; и за здравно осигуряване - 561111. При попълването на платежните нареждания за окончателните осигурителни вноски задължително се посочва ЕГН на самоосигуряващото се лице.

Салонът за обслужване на клиенти в офис Плевен работи без прекъсване на обяд, за да могат гражданите, които са на работа, да бъдат обслужени по време на обедната им почивка. Клиентите на НАП могат да платят без такса данъка върху доходите на банковото гише в офиса.

Декларациите може да подадете по пощата, на място в някои пощенски станции или лично в офиса на НАП Плевен на адрес ул.Дойран № 43. Повече информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки има на сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция с номер е 0700 18 700, както и на телефона за консултации в офис Плевен 064 898 336.