Ивелин Николов: Ще гласувам с да на предстоящия референдум
Ивелин Николов: Ще гласувам с да на предстоящия референдум / archiv.DarikNews

"Ще гласувам с "да" на предстоящия референдум, защото смятам, че това е добре за Плевен и за региона, за икономиката на страната", каза за Дарик плевенският депутат от ГЕРБ, Ивелин Николов.

"Това е нужно да стане и съм го говорил и през годините, така че няма как да си променя позицията".
Депутатът припомни, че още в предизборната кампания в срещите си с хората е изразил тази позиция за подкрепа на изграждането на АЕЦ в Белене.

"И сега потвърждавам това мое мнение, защото съм убеден, че това трябва да стане. Това ще е добре за нашия град, защото предвид това, че инвестициите са почти нулеви, няма как нашият регион да се развива и това е един от основните ми мотиви".

"Аз и на мои колеги съм казвал, че миналата година гласувах и против прекратяването на строежа на централата в Белене. Тогава бях единственият депутат от ГЕРБ от нашия регион, който гласува против прекратяването на проекта".

Относно това, дали има притеснения по повод "препоръката" на премиера към членове и симпатизанти на ГЕРБ да гласуват с "не" на референдума, Ивелин Николов каза:

"Нямам никакви притеснения, защото никой до сега не ми е казвал, как да гласувам, пък и аз си имам собствено мнение по този въпрос", каза депутатът. Той сподели, че за него по - важното е да няма притеснения при срещите си с хората, "Защото те са ни избрали да бъдем в този парламент, така че няма как да не ме вълнува това, какво ще си помислят те за мен. Това е важното", заключи депутатът от ГЕРБ Ивелин Николов.