Хокеистите от Червен бряг станаха вицешампион
Хокеистите от Червен бряг станаха вицешампион / cherven.bryag

След отлично представяне и победи над отборите на Харманли, Чепинци, Пловдив, „Крам Комплекс" София, Свищов и за жалост - една загуба на финала от отбора на Бяла, хокеистите от Червен бряг се класираха на престижното второ място, заемайки вицешампионското звание „шампиони на България".

Георги Цонков от отбора на „Локомотив" Червен бряг бе обявен за най-добър защитник на първенството, а отлични изяви имаха също Стивън Нанов, Петър Георгиев, Николай Йотовски и Емил Сашов - всички ученици от ОУ „Хр. Смирненски" Червен бряг.

Така за втора поредна година нашите хокеисти бяха на почетната стълбица сред националните шампиони на България. Сребърните медали и купата им бяха връчени от члена на Управителния съвет и Вицепрезидент на БФХТ, заслужилия деятел на спорта Бончо Златев.

Този безспорен успех идва съвсем резонно след шампионската титла миналата година. „Благодарение на създадените много добри условия за провеждане на тренировъчния процес в училището, на изградения изкуствен терен и редовните занимания с учениците, отборът ни продължава успешната летописна история на хокея в Червен бряг, коментира мениджърът на Клуба, Николай Павлов".
Той изказа и специални благодарности на помощник-треньора Полина Микова, капитан на Националния отбор по хокей на трева и възпитаник на червенобрежката хокейна школа.