Грапави плочки по австрийски лиценз покриват площад Възраждане
Грапави плочки по австрийски лиценз покриват площад Възраждане / archive.dariknews

Ръководителят на проекта за Централния градски площад в Плевен Евгени Генов представи пред медиите мостри от някои от плочките, с които ще бъде покрит площад „Възраждане" в Плевен.
Те са изпълнени в три размера - 30/20, 20/10 и 20/20 см. Плочките, които са с дебелина 8 см. имат грапаво покритие и са изработени по австрийски лиценз.
На мострите се виждаха подписите на членовете на комисията за избор на строителите.

В близките дни се очаква да пристигнат първите бордюри като преди три дни е получена първата доставка на елементите за отводнителната канализация, заедно с решетките, производство на реномирана фирмапо думите на Евгени Генов. Той каза, че монтажът ще започне с канализационната част, след което ще се поставят бордюрите и паветата.

Инересен факт е, че паветата/плочките/ няма да бъдат поставяни върху обикновен бетон, а върху специална смес по предписание на проектанта Красимир Попов, която включва няколко съставки и тя се нарича дренажен бетон, който пропуска водата и тя неможе да се задържа и да замръзва през есенно-зимния сезон и по този начин се избягват обичайните деформации.