levski
levski / obshtina levski
Кметът на Община Левски откри Пети мажоретен фестивал в град Левски  «С танц и красота да направим по-добър света»
Кметът на Община Левски Любка Александрова откри петото издание на Фестивала на мажоретния танц в град Левски и приветства с добре дошли всички на най-красивия празник на красотата, хармонията, усмивката и младостта.

levski
obshtina levski

Хубавата традиция създадена от ръководителя на мажоретен състав град Левски Валя Маркова и намерила достойна последователка в лицето на Саня Дунева с подкрепата на Община Левски ,СКК „Киокушин” гр.Левски  и много съпричастни събра днес в младостта ,красотата и съвършенството в невероятно пъстър  букет за радост на всички дошли на празника на мажоретния танц.

levski
obshtina levski

За 10 годишната си дейност, създаването на  фестивална традиция и приемственост, Валя Маркова и Соня Дунева получиха специални благодарности от кмета на общината Любка Александрова. С бурни аплодисменти публиката благодари за танците на мажоретките от град Левски - малки и големи, на момичетата национални шампиони за пета поредна година, с четири участия в международни програми и отличия, носители на множество купи и медали, прославили град Левски.  

levski
obshtina levski

Празничното дефиле на над 200 мажоретки обагри с настроение улиците и площада. С танците и красотата си всички участници във фестивала се обединиха в своето желание да направят по-добър света.Празничният концерт бе внушителна изява на стремежа на децата и учениците за красота и хармония.

levski
obshtina levski

Мажоретният фестивал организиран от Местната комисия за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни/МКБППМН/ под патронажа на кмета на общината е част от Общинската програма за превенция и противодействие на рисково поведение на малолетни и непълнолетни. Идеята е, с танца и красотата да се съдейства за популяризиране на извънкласните и извънучилищни дейности с децата и учениците.

Младежкият духов оркестър и мажоретките от гр.Ловеч с ръководител Тотко Рогашки и репетитор Пепа Рогашка, добре познати в Европа и България, за пореден път доказаха своя талант и съпричастност към идеята. Специални благодарности за участието си и покана за следващи получиха и от кмета на общината.

Своя дебют на фестивала в Левски направиха: Танцова формация Sunny girls – гр.Мездра с ръководител Цветелина Цинцарска, Мажоретен състав „Малките лъвчета“ при ОУ „В.Левски” гр.Враца с ръководител Диана Дамянова, Мажоретен състав „Боляри“ при ТД на НАП и Мажоретен състав към ОУ „Димитър Благоев“ с ръководител Валя Маркова - гр.Велико Търново.

За празничното настроение се погрижиха: Мажоретни състави „Слънце“ , „Слънце – джуниър“ и „Слънце – бейби“ при НЧ „Борба 1896“ гр.Кнежа с ръководител г-жа Илчовска;  Танцова група „Усмивчица“ с ръководител Нели Славчева и Мажоретен състав към ОУ „Св.Климент Охридски“  с ръководител Павлина Филева - гр.Павликени ; Мажоретен състав към НЧ „Н.Й.Вапцаров 1873“- гр.Летница с ръководител Соня Дунева; Мажоретен състав гр.Левски с ръководители Соня Дунева и Валя Маркова; Мажоретен състав при СУ „Вичо Грънчаров”-  гр.Горна Оряховица с ръководител Розалия Нанкова.

Кметът на Община Левски Любка Александрова връчи лично на участниците във фестивала плакет и грамота от името на Община Левски с благодарност към създателката на школа за мажоретен танц в Левски Валя Маркова и последователката Соня Дунева, за обичта и таланта, за гордостта, град Левски да е домакин на такъв красив празник.
Специални благодарности бяха отправени към всички, направили възможно петото издание на мажоретния фестивал.