Гледат договора за столичния боклук на общинска сесия в Ловеч
Гледат договора за столичния боклук на общинска сесия в Ловеч / Dariknews.bg

Проектът за договор между Община Ловеч и Столична община за приемане и депониране на твърди битови отпадъци, генерирани на територията на Столична община, ще бъде гледан днес на сесия на Общинския съвет в Ловеч. Проектът е внесен за одобрение от кмета Минчо Казанджиев.

Съгласно клаузите в него, Община Ловеч се задължава да приеме за депониране на Регионалното депо за неопасни отпадъци 50 000 тона твърди битови отпадъци, генерирани на територията на Столична община, като количество приемани отпадъци не трябва да превишава повече от 200 тона на ден. Цената на тон депониран твърд битов отпадък е определен в размер на 23 лв. без ДДС. Съгласно проекта договорът се прекратява с изчерпването на количеството от 50 000 тона депониран твърд битов отпадък.

Предвидена е и клауза за прекратяване на договора при неплащане на повече от три последователни месеца на цената за депонираното количество отпадъци. Договорът е одобрен на сесия на Столичния общински съвет с решение от 8 юли тази година.

Новото Регионално депо трябва да обслужва освен община Ловеч и общините Угърчин и Летница. Във връзка с това днес общинските съветници в Ловеч трябва да дадат и старт на процедурата по създаването на регионално сдружение с предмет на дейност струдничество в областта на управлението на отпадъците и ползване на "Регионално депо за неопасни отпадъци за общините Ловеч, Летница и Угърчин".