Георги Анастасов: Много хора с десни разбирания подкрепят мажоритарния кандидат Румен Петков
Георги Анастасов: Много хора с десни разбирания подкрепят мажоритарния кандидат Румен Петков / netinfo

Георги Анастасов, председател на партия Български социалдемократи и втори в листата на Коалиция за България за Плевенски избирателен район, представи днес пред журналисти впечатленията си от предизборната обиколка в Плевенска област. Партия Български социалдемократи има структури във всички общини в областта, а на национално ниво от всички 264 общини в страната социалдемократите имат организации в 204.

"Аз съм изключително доволен от многото срещи, които проведохме с трудовите колективи, с работниците и служителите", каза Георги Анастасов. Срещи е имало и с Инспекцията по труда и Бюрото по труда в Плевен, за да се запознаят с реалните проблеми и как кризата се отразява в Плевенския регион. Анастасов сподели мнението на основоположника на социалдемокрацията в България - д-р Петър Дертлиев, че шоковата терапия е най-голямото икономическо и политическо престъпление спрямо българския народ. "А именно това се очаква, ако изборите бъдат спечелени от десницата", каза Георги Анастасов.

Според него по време на срещите с избиратели привърженици на десните сили са заявили подкрепата си за кандидатурата на Румен Петков като мажоритарен кандидат от социалистическата коалиция. По време на обиколката в областта, председателят на партия Български социалдемократи се е ангажирал и с решаването на най-належащи проблеми на хората по места. Той допълни, че след изборите той отново ще посети селата и градовете, за да каже на хората кои от поетите ангажименти е свършил. "Румен Петков, Васил Антонов, Любомир Петков - минимум ние четиримата ще бъдем народни представители, ние в това не се съмняваме", каза още Георги Анастасов.

Той съобщи, че на 4 юли, събота, пред хижа "Среброструй" в Кайлъка ще бъде открит и събор на партия Български социалдемократи. На събора, който ще продължи и в неделя, ще присъстват около 1 200 членове от общинските организации на партията в страната, специално за присъстващите ще пее Георги Гоцев.

Георги Анастасов информира и че Управителният съвет на фондация "Д-р Петър Дертлиев" с абсолютно пълно единодушие е приел миналата седмица Румен Петков за член на Програмния съвет на фондацията. Мотивът за решението са заслугите на Петков за единението на социалдемократическата левица.