Георг Спартански ще участва в сесия на Конгреса на местните и регионални власти в Европа
Георг Спартански ще участва в сесия на Конгреса на местните и регионални власти в Европа / netinfo

Председателят на Общинския съвет Георг Спартански ще вземе участие в 16-та Пленарна сесия на Конгреса на местните и регионални власти в Европа към Съвета на Европа, която ще се проведе от 1 до 5 март в Страсбург.

Георг Спартански ще бъде в състава на 6-членната българска делегация в структурите на Конгреса на Съвета на Европа. В рамките на пленарната сесия Спартански ще участва и в заседанието на Комисията по образование и култура, чийто член е, а така също и в заседанието на групата на Европейската народна партия в Конгреса на местните и регионални власти на Съвета на Европа.

По време на 16-та пленарна сесия ще бъде направен общ преглед на Евро- средиземноморското сътрудничество и ролята на местните и регионални власти. Очаква се да бъдат представени и доклади и становища по темите «Международна финансова криза: последици за Европейските териториални власти, «Борба срещу домашното насилие върху жените», "Интеркултурни  градове" и други. Ще бъде обсъден и бюджетът на Конгреса за 2009 година, както и бюджетните перспективи за 2010 година.