spartanski
spartanski / dariknews.archive
В Деня на Съединението, малко след официалното отбелязване на празника, кметът на Плевен Георг Спартански обяви публично, че ще се кандидатира за втори мандат на местните избори тази есен. 
"Аз съм човек, който си дава сметка за отговорностите. Преди 4 години имах много кратка програма за управление, която стана национално известна с петте "П" като две от тях означаваха публичност и прозрачност. Затова реших днес на този площад непосредствено до Водната каскада и пред буквите, които символизират нашето отношение към Плевен и съвременния девиз „Със сърце за Плевен и с Плевен в сърцето“, пред своите съграждани трябва да обявя публично своето намерение. За моите приятели, за моите колеги, за моите близки на въпроса дали ще се кандидатирам за втори мандат, казвам „да“. За моите опоненти, за моите критици, за хората, които със своите корекции и забележки в продължение на четири години ми даваха една друга гледна точка на това, което вършех и които бяха градивни в своите критики със забелязаните от тях недостатъци в нашата работа, също с благодарност за конструктивната критика, казвам „да“, каза Георг Спартански.

Той заяви, че няма да се кандидатира като независим: 'Какво означава да си независим, когато те избират на управленска позиция. Ти си зависим от избирателите и от гражданите на общината, те са твоят работодател и затова аз ще се кандидатирам чрез гражданска подписка и Инициативен комитет, съгласно изискванията на Изборния кодекс. Ще бъда зависим от волята на моите избиратели".

spartanski
dariknews.archive

Георг Спартански обясни, че след като Инициативният комитет бъде регистриран в Общинската избирателна комисия, ще се проведе подписка в подкрепа на кандидатурата му за кмет,която трябва да събере минимум 2000 валидни подписа на избиратели на общината.
„Ако подписката бъде събрана в рамките на законово определения срок и се събере необходимият брой избиратели, които ми дават своя подпис в знак на доверие към това, което съм направил и в аванс за това, което бих направил ако бъда избран, ние ще получим регистрация от ОИК и аз ще участвам като кандидат за втори управленски мандат като кандидат на гражданите на Плевен", каза Спартански.
Той каза още, че е човек, който не бяга от битки: "Нашата битка е за по-добър ден на България и в частност за Плевен. Аз държа да довърша започнатите неща и да ги доведа до успешен край. Разбира се, това може да стане с подкрепата на гражданите като наш работодател, както и с подкрепата на новоизбрания Общински съвет. Няма значение от коя партия ще бъдат излъчени съветниците. Моята огромна надежда е да бъдат достойни хора, професионалисти в своята област, да бъдат хора отговорни и да работят поп убеденост и със сърце за по-доброто бъдеще и развитие на Плевен", подчерта Георг Спартански.